Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Чеснови фокачи с пармезан

Чеснови фокачи с пармезан

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Чеснови фокачи с пармезан1 / 2
01/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ароматно изкушение, на което искате да се отдадете"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 250 мл
  • мед - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мая - 7 г (суха)
  • чесън - 2 глави
  • пармезан - 100 г (настъргано)
  • розмарин - ½ ч.л.
  • мащерка - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, солта и половината мед се разтварят във водата. Брашното се пресява, оформя се кладенче, в което се сипва половината зехтин и постепенно се добавя маята. Замесва се гладко тесто, което се оставя да втасва.

На главите чесън се обелват само горните люспи, слагат се в алуминиево фолио и се заливат с останалите мед и зехтин. Завиват се добре и се запичат във фурната, докато си пуснат сока. След това се охлаждат и се пасират.

Тестото се премесва заедно с чесновото пюре и се разделя на две части. Разточват се на правоъгълници и се слагат в намазана с мазнина тава. Оставят се да втасат. Намазват се със зехтин и се поръсват със сиренето и подправките. Пекат се в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: