Начин на приготвяне
Нов прочит на сладкиш Зебра, важно е, че е без яйца, аз го приготвих с кафява захар.
В купа сипвате кафявата захар и хладко прясно мляко с ванилията. Разбърква се с телена бъркалка, добавяте олио и накрая бялото брашно с бакпулвера.
Получава се кексова смес. Отделете половината в нова купа и смесете с пресято брашно от рожков или с какао.
Разбърква се до равен цвят и в тава 24 см върху хартия за печене сипвате по 1 с.л. бяло тесто в средата на тавата, отгоре 1 с.л. от кафявото и така, докато свърши.
С дървено шишче или клечка за зъби се минава от края на тестото към центъра, да се оформят 8 триъгълни парчета.
Печете сладкиша без яйца в загрята фурна 180°C с без вентилатор, при мен за 35 минути беше готово.
Охладете, нарежете и поднесете с чаша капучино за неделния ден!
Вкусно и икономично!
Да ви е сладко с моя сладкиш Зебра без яйца и с кафява захар!
Коментари