Начин на приготвяне
Смесват се мекото масло, захарта и яйцата и се разбиват добре.
Добавя се брашното и бакпулверът и се меси меко тесто, да не се лепи по ръцете.
Отделя се малко от тестото - ок. 1/4, а останалото се разстила в намазана с олио тава на тънък пласт.
От отделеното тесто се оформят пръчки или ленти, които се кръстосват върху тестото в тавата, така че да се образуват квадратни или ромбоидни кутийки.
В тях се слагат почистените от костилките череши или други плодове.
Пече се черешов сладкиш на 200 °C ок. 40 мин или до порозовяване.
Опеченият пълнозърнест сладкиш с череши се поръсва с пудра захар.
По същния начин можете да си приготвите и един страхотен малинов сладкиш, а пък са ви останали череши, опитайте другите ни десерти с череши.