Начин на приготвяне
За тестото:
Разбивате белтъците до получаване на пяна. Добавяте захарта и 1 по 1 жълтъците до получаване на яйчна основа. Брашното разбърквате с бакпулвера и постепенно слагате в яйчната смес.
Във формата за печене слагате хартия за печене и изливате тестото - печете 35 мин. на 170 градуса.
За първия крем:
Сварявате млякото и слагате захарта. Прибавяте крем ванилия и бъркате непрекъснато. Накрая слагате половин пакет Галаретка.
След изстиване прибавяте постепенно масло или маргарин.
За втория крем:
Обелвате ябълките и ги нарязвате на парченца. Задушавате на слаб огън до пълно омекване. Прибавяте захар и Галаретка о чакате да изстине.
Формиране:
Охладената торта режете наполовина. Слагате половината ябълки, заливате с крем ванилия. Отгоре слагате 2-рия блат и подреждате ябълките и заливате с останалия крем. Накрая слагате парченца киви или други плодове.