Начин на приготвяне
Отделете 1 ч.ч. от прясното мляко, а останалото сложете да се загрее заедно със захарта.
През това време размийте брашното с отделената чаша мляко и добавете към горещото на котлона. Бъркайте млечния крем, докато се сгъсти.
След това снемете от котлона и добавяйте по малко от него към разбитите жълтъци, за да уеднаквите температурата.
Сипете жълтъчната смес в тенджерата и бъркайте, докато отново заври. Снемете и ароматизирайте с ванилията. Бъркайте яйчения крем, докато се охлади.
В подходяща форма за торта, тавичка или дълбок съд сложете 1 ред обикновени бисквити и покрийте с 1/3 от все още леко топлия крем. Подредете още 2 реда бисквити с 2 пласта крем.
Отгоре поръсете бисквитената торта с натрошени орехи или други ядки.
Сложете тортата с бисквити и ванилов крем поне за 1 нощ в хладилника.
На другия ден покрийте с разбитите на сняг 2 белтъка, подсладени с 1 с.л. пудра захар и ароматизирани с 1 ванилия.