Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Торта с ябълки, ванилов крем и киви

Торта с ябълки, ванилов крем и киви

ВеситоВесито
Новак
1
Торта с ябълки, ванилов крем и киви1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • За първия крем
  • ванилов крем - 1 бр.
  • прясно мляко - 500 грама
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 200 г
  • галаретка - половин пакет (лимон)
  • За втория крем
  • ябълки - 10 - 12 бр.
  • галаретка - 1 (лимон/портокал/кайсия)
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Разбивате белтъците до получаване на пяна. Добавяте захарта и 1 по 1 жълтъците до получаване на яйчна основа. Брашното разбърквате с бакпулвера и постепенно слагате в яйчната смес.

Във формата за печене слагате хартия за печене и изливате тестото - печете 35 мин. на 170 градуса.

За първия крем:

Сварявате млякото и слагате захарта. Прибавяте крем ванилия и бъркате непрекъснато. Накрая слагате половин пакет Галаретка.

След изстиване прибавяте постепенно масло или маргарин.

За втория крем:

Обелвате ябълките и ги нарязвате на парченца. Задушавате на слаб огън до пълно омекване. Прибавяте захар и Галаретка о чакате да изстине.

Формиране:

Охладената торта режете наполовина. Слагате половината ябълки, заливате с крем ванилия. Отгоре слагате 2-рия блат и подреждате ябълките и заливате с останалия крем. Накрая слагате парченца киви или други плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: