Кюфтенца от киноа с пармезан

Кюфтенца от киноа с пармезан
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Кюфтенца от киноа с пармезан - поднесете с млечен сос по избор"

Необходими Продукти

  • киноа - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • маслини - 10 бр. без костилка
  • пармезан - 50 г настърган
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 1 стрък пресен
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • зехтин - 3 с.л.
  • млечен сос
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези кюфтенца с киноа сварете киноата с 2 ч.ч. вода и малко сол за 15 минути.

След това я сложете в цедка, за да се отцеди останалата вода и да се охлади.

Нарежете на дребни парчета маслините и кашкавала, а пармезана настържете.

Нарежете също и пресния лук.

Смесете в купа всички съставки и добавете лъжица-две брашно.

Оформете малки кюфтенца, които оваляйте в брашно и наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Полейте ги със струйка зехтин или олио и сложете да се пекат в загрята на 200 °С фурна за 30 минути.

Пригответе и млечния сос, като смесите киселото мляко и заквасената сметана.

Към тях прибавете нарязани на ситно пресен чесън, магданоз и сол на вкус.

Поднесете вкусните кюфтенца от киноа с пармезан поляти с млечен сос и свежа сезонна салата.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: