Начин на приготвяне
За тези кюфтенца с киноа сварете киноата с 2 ч.ч. вода и малко сол за 15 минути.
След това я сложете в цедка, за да се отцеди останалата вода и да се охлади.
Нарежете на дребни парчета маслините и кашкавала, а пармезана настържете.
Нарежете също и пресния лук.
Смесете в купа всички съставки и добавете лъжица-две брашно.
Оформете малки кюфтенца, които оваляйте в брашно и наредете в тава, покрита с хартия за печене.
Полейте ги със струйка зехтин или олио и сложете да се пекат в загрята на 200 °С фурна за 30 минути.
Пригответе и млечния сос, като смесите киселото мляко и заквасената сметана.
Към тях прибавете нарязани на ситно пресен чесън, магданоз и сол на вкус.
Поднесете вкусните кюфтенца от киноа с пармезан поляти с млечен сос и свежа сезонна салата.
Бон Апети!