Гентска водна яхния
Liquid Ghent Stew

Гентска водна яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Гентска водна яхния1 / 2
20/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • риба - 500 гр. щука, шаран, или костур
  • масло - 80 гр.
  • бульон - рибен 500 мл.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • сметана - 250 мл.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът и морковите се нарязват жулиен. Картофите се обелват и се нарязват на 2 см. кубчета.

Маслото се нагрява в тиган и зеленчуците, заедно с дафиновите листа и черният пипер се сотират 5 - 7 мин. , добавя се бульонът и се изчаква да заври. Добавя се рибата и се оставя да къкри около 10 мин. След това рибата се изважда и се нарязва на едри парчета.

Към жълтък се добавя 30 мл. булъон, като се бърка. Добавя се и сметаната, след което заедно се добавят в тенджерата. Поддържа се температура на границата на завирането, добавя се отново рибата и останалите подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: