Водна туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Водна туршия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 кг , накъсан на розички
  • чушки - 1.5 кг червени
  • моркови - 1.5 кг на шайби
  • зеле - 1 кг бяло
  • кервиз - 1 връзка
  • за саламурата
  • сол - 1 ч.ч. едра(морска)
  • захар - 5 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • вода - 9 ч.ч.
  • натриев бензоат - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани/накъсани зеленчуци се слагат в подходящ дълбок съд (бидон).

Продуктите за саламурата се смесват и бъркат до пълното разтваряне на захарта и солта.

След това с получената смес се заливат зеленчуците, като се оставя 1 ч.ч., в която се разтваря натриевия бензоат.

Тя също се добавя, след като туршията стане готова, за да се прекъсне процесът на ферментация. Водната туршия се съхранява на хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: