Торта за новородено бебче

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Торта за новородено бебче
Снимка: Дони Ники
1 / 4
31/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
Порции
14
"Торта за новородено бебче - най-вкусното изкушение за най-специалния повод"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • бял блат
  • яйца - 5 яйца
  • захар - 125 г
  • брашно - 125 г
  • какаов блат
  • яйца - 5 яйца
  • захар - 125 г
  • брашно - 100 г
  • какао - 25 г
  • Шоколадов крем
  • тъмен шоколад - 400 г
  • сладкарска сметана - 700
  • банани - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл топло за напояване на блатовете
  • фондан - 400 г
  • боя - синя за оцветяване на фондана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят в две купи, в едната се слагат жълтъците, в другата белтъци.

Захарта се разпределя по равно между тях. Белтъците се разбиват с миксера на твърди пикове, а жълтъците - до побеляване.

Яйцата се разделят в две купи, в едната се слагат жълтъците, в другата белтъци.

Захарта се разпределя по равно между тях. Белтъците се разбиват с миксера на твърди пикове, а жълтъците до побеляване.

Брашното се пресява 2-3 пъти, за да му се вкара повече въздух. След като се разбият белтъците и жълтъците, започва смесването им, поетапно, като се редуват малко брашно, малко белтък към жълтъците. Разбъркват се с шпатула внимателно с движения от долу нагоре.

Пекат се в тава с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене от всички страни, на 170°C без вентилатор за 15-20 минути.

Вторият какаов блат се приготвя идентично на предходния блат.

Готовите и охладени блатовете се разрязват на две, получават се общо 4 блата.

Шоколадовият крем се приготвя по следния начин:

Шоколадът се разтопява в микровълновата за 2-3 минути, да стане гладка каша.

Сметаната се разбива до твърда консистенция. Шоколадът се оставя да се охлади, преди да се смеси със сметаната.

Сглобява се в ринг, блатовете се изрязват до диаметър 22 см. Редуват се бял блат, шоколадов крем, парченца банан, отгоре леко отново крем, следва кафяв блат, напоява се с мляко, след което относно шоколадов крем, третият блат е бял.

Напоява се, следва крем, банани, отгоре леко крем и последно се слага какаовият блат, цялата торта за рожден ден се измазва леко с крема и се прибира в хладилника или както аз направих - във фризера за 45 минути.

Разточва се фонданът, през това време и когато тортата е охладена и стегнала, се облича с фондана.

Декорацията на торта за новородено бебче е изцяло с фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: