Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки със семки

Пълнени чушки със семки

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пълнени чушки със семки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави, нарязани
  • масло - 4 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч. (200 г)
  • семки - 2 с.л. тиквени и слънчогледови
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. (250 мл)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 3 с.л.
  • копър - 2 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • чушки - 6 бр., с отрязани горни части и почистени
  • доматен сос - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон - 1 ч.ч., (250 мл), зеленчуков
  • брашно - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в маслото около 10-15 мин. или докато стане много мек. Добавя се оризът, боровите ядки, двата вида семки и стафидите, долива се водата.

Оставя се на огъня около 8-10 мин. Осолява се със солта и пипера, прибавят се и подправките. Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Намазва се с растително масло огнеупорен съд.

Доматеният сос се поръсва с червения пипер и постепенно се добавя бульонът. Чушките се заливат и се захлупват с горните им части. Пече се около 30 мин. Разбива се брашното, лимоновият сос и жълтъците.

Получената смес се разбърква със сосовете, отделени по време на печене и се оставя да покъкри около 5 мин., след което се заливат чушките с получения сос. Декорира се с копъра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: