Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Постна мусака с тиквички по ЗОНАТА

Постна мусака с тиквички по ЗОНАТА

Постна мусака с тиквички по ЗОНАТА
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Постно-диетично-вкусно! Тази мусака с тиквички е идеалното предложение за летен обяд под асмата"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 средно големи
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • заливка
  • кисело мляко - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесна постна мусака или запеканка с тиквички, точно за обяд.

Измити тиквички нарежете на тънки кръгчета, ако са големи, ги срежете на полумесеци или четвъртини.

Поръсете с малко сол, черен пипер.

Сложете ги в намазнена тавичка 24 см. Разбиват се яйцата, добавя се натрошено сирене, брашно, олио, бакпулвер и киселото мляко.

С тази смес се заливат тиквичките и с вилица леко се разбъркват, да няма сухи тиквички и сместа да стигне до долу.

Печете в загрята фурна 180 °C около 35 минути до златисто.

Извадете, нарежете на 4 части. Разбърква се кисело мляко с чесън, сол и нарязан копър.

Залива се една порция, а отгоре се полива с запържено олио и червен пипер.

Постна мусака с тиквички по ЗОНАТА - бързо и вкусно за обяд!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: