Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме тиквичките, обелените картофи, чесъна, маслините и праза в тава, покрита с хартия за печене.
Добавяме към тях измития ориз, доматения сос, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
Разбъркваме всичко и заливаме със зехтин. Оставяме зеленчуците да се пекат в предварително загрята до 180 °C фурна за 45 минути.
След което добавяме нарязания копър, разбъркваме и заливаме зеленчуците със заливката за мусака.
Застройката приготвяме, като разбием яйцата с киселото мляко (с поставената в него сода) и прибавим към тях брашното, разтворено в 50 мл вода.
Печем мусаката от тиквички до получаване на златиста кафява коричка.
Поднасяме моята постна мусака с тиквички с кисело мляко.
Да Ви е сладко!
Коментари