Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Сос за зеленчуци»Млечен сос с козе мляко и левурда

Млечен сос с козе мляко и левурда

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Млечен сос с козе мляко и левурда
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Млечен сос с козе мляко и левурда - подходящо допълнение за вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • козе кисело мляко - 400 мл
  • левурда - 10 стръка див чесън
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козето кисело мляко се изсипва в купа, в която ще бърка.

Дивият чесън се измива много добре и се премахват дръжките.

Нарязва се на ситно и се слага с малка чаша.

Прибавя се зехтинът и се разбърква много добре.

Дивият чесън се оставя 10 мин със зехтина.

Лимонът се измива и изцежда.

В друга чаша се слага 2 с.л. лимонов сок и горчицата.

Разбърква се много добре.

В киселото мляко се прибавя, първо, солта и се разбърква, след което се прибавят накиснатият със зехтин див чесън и лимонов сок с горчица.

Разбърква се много добре млечният сос до получаване на хомогенна смес.

Млечният сос с козе мляко и левурда се ставя се 30 мин в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: