Шприц розички с черешово желе

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Шприц розички с черешово желе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
40
"Идеалните ретро шприц сладки за рожден ден, Кръщене или за всеки повод, по който искате да почерпите Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • краве масло - 120 г или маргарин, на стайна температура 
  • пудра захар - 60 г
  • яйца - 1 бр. средна големина или белтъци 50 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л. по желание 
  • сол - щипка
  • ванилия - 5 бр. прахчета
  • черешово желе
  • череши - 125 г без костилки и люспи
  • захар - 125 г
  • ванилия - 3 бр. прахчета
  • вода - 2 с.л.
  • желатин - 4 г
  • вода - 2 с.л. за желатина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с пудрата захар, солта и ванилията с помощта на миксер за около минута.

Прибавя се яйцето, разбива се още две минути. Накрая се добавя брашното и бакпулверът и се смесват с шпатула до получаване на гладка смес.

Сместа се прехвърля в сладкарски пош със звездовиден накрайник.

Шприцоват се розички в тава с хартия, на всяка розичка се прави дупчица с обратната страна на лъжичка за мед, не докрай.

Пекат се шприц сладките на 190 °C загрята фурна около 10 минути, трябва да си останат бели. След като се изпекат,  всяка дупчица се запълва с приготвеното черешово желе.

За желето черешите се пасират и слагат със захарта на котлона за около 5 минути.

След това към леко охладената и не вряла смес се прибавя разтвореният желатин във водата, който е набъбнал. 

Разбърква се до разтопяване, охлажда се напълно в хладилник.

Щом се стегне, се пасира и слага в пош с шприц с тънък накрайник.

Ако остане от сместа за шприц розички с черешово желе, може да използвате за пълнеж на други сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: