Боб с червена цикория

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
29/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо514
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • боб - 400 г, бял, киснат 12 часа
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинови листа - 2 бр.
  • цикория - 300 г, червена
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 4 с.л., винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага да се вари около 1 час, докато омекне. Прибавят се дафиновите листа, осолява се, след като е сварен.

Бобът се изважда с решетъчна лъжица и се оставя встрани. Цикорията се мие и почиства.

Реже се на клиновидни парчета. Чесънът се запържва и след като се отстрани от огъня, се добавя оцетът. Осолява се.

В подходящи чинии за сервиране се реди цикорията, като се сложи бобът в средата. Поръсва се със солта и черния пипер.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар