Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Боб с червена цикория

Боб с червена цикория

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Боб с червена цикория2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • боб - 400 г, бял, киснат 12 часа
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинови листа - 2 бр.
  • цикория - 300 г, червена
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 4 с.л., винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се слага да се вари около 1 час, докато омекне. Прибавят се дафиновите листа, осолява се, след като е сварен.

Бобът се изважда с решетъчна лъжица и се оставя встрани. Цикорията се мие и почиства.

Реже се на клиновидни парчета. Чесънът се запържва и след като се отстрани от огъня, се добавя оцетът. Осолява се.

В подходящи чинии за сервиране се реди цикорията, като се сложи бобът в средата. Поръсва се със солта и черния пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
33
20
10
Дай твоята оценка: