Начин на приготвяне
Настъргваме ябълките в купа. Добавяме яйцата, кафявата захар, маскарпонето, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме хубаво.
Поставяме лист хартия за печене в средно голяма тавичка.
Разгъваме една кора на плота и я намазваме с 1 с.л. олио.
Отгоре разпределяме 2-3 с.л. от плънката и навиваме. Поставяме я навита на охлюв в средата на тавата. Около нея навиваме и останалите намазани с олио и плънка кори.
Печем на 180 градуса 25-30 минути.
Оставяме щрудела с ябълки да се стегне за една нощ.
Поръсваме с пудра захар и сервираме.
По желание може да се прибере и в хладилника сладката баница.
Ябълков щрудел с маскарпоне може да се сервира и топка ванилов сладолед.