Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца

Талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Рецепта Уау! Изглежда разкошно и различно, а на вкус е перфектно - и всичко само с няколко настъргани аспержи"

Необходими Продукти

  • аспержи - 1 връзка, 500 г Зелени
  • пармезан - 50 г настърган
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 с.л. трюфелов, екстра върджин (сорт Alberquino)
  • сол - 2 щипки
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр. сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелените аспержи под течаща вода и хубаво ги подсушете с кухненска хартия.

Отчупете твърдата и жилава част в основата и нарежете на фини ленти по цялата дължина на стъблото.

Това става най-лесно и бързо с обикновена белачка за зеленчуци.

Препоръчително е и аспержите да са по-дебели.

След като талиателите са готови, загрейте трюфеловия зехтин на силен огън и сложете лентите от аспержи.

Добавете две щипки сол и фино настърганите скилидки чесън.

Гответе около 5 минути, не повече - трябва аспержите да останат леко хрупкави.

Прехвърлете в чинии, сложете пъдпъдъчите яйчица отгоре и поръсете обилно с пармезан.

Поднесете талиатели от аспержи с пъдпъдъчи яйца топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: