Начин на приготвяне
Крем супа от целина и карфиол, която е полезна и питателна.
Измиваме карфиола за супата и го поставяме в тенджера, покрита с вода. Добавяме сол на вкус и 10 минути след, като заври водата изключваме котлона.
В бульона от карфиола поставяме 1/2 глава карфиол, начупен на розички, нарязания на кубчета картоф, морков, копър, целина, черен пипер, чесън, зехтин. Варим зеленчуците за супата около 30-40 минути.
В друг съд запържваме брашното с кравето масло.
След минута наливаме студеното прясно мляко, като разбъркваме с тел.
Изчакваме да кипне и оттегляме от котлона. Добавяме към супата.
Така ври още 15 минути. Изключваме котлона, пасираме.
По желание поднасяме готовата крем супа в кошнички от тортила. Да Ви е сладко!
Коментари