Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от целина с джинджифил

Крем супа от целина с джинджифил

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Крем супа от целина с джинджифил1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • джинджифил - 2 ч.л. на прах
  • целина - 2 глави
  • лук - 2 глави
  • картофи - 2 бр.
  • бульон - 500 мл месен
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се обелва, нарязва се заедно с лука и се запържват в маслото.

Заливат се с бульона и млякото и се добавят нарязаният на кубчета картоф и дафиновият лист.

Оставя се да ври 15 минути, добавя се джинджифилът и супата се оставя да поври още 15 минути, след което дафиновият лист се изважда. Супата се пасира и се поръсва със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: