Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с шоколадов ганаш и френски макарони

Торта с шоколадов ганаш и френски макарони

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Торта с шоколадов ганаш и френски макарони
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Много шоколадова торта с любимите на всички ни френски макарони - няма как да не е ТОП на вкус"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • краве масло - 160 г
  • захар - 300 г
  • яйца - 3 броя
  • натурално какао - 60 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - 220 г
  • прясно мляко - 90 мл
  • Ганаш
  • млечен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл течна
  • За украса
  • френски макарони - 10 бр.
  • шоколадов чипс - 10 парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се приготвя ганашът, за да стегне. Сметаната се затопля в микровълнова и към нея се прибавя шоколадът. Оставя се за няколко минути и след това се разбърква до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине напълно и се слага в хладилник, за да стегне.

Яйцата се смесват със захарта и се разбиват за няколко минути с миксер. Добавя се мекото краве масло, а след това какаото и се продължава разбъркването.

Прибавят се брашното заедно със содата, а след това и млякото.

Разбива се до хомогенна смес, която се разделя в две средни тавички.

Пече са в предварително загрята на 190 °C фурна за около 30 мин или до готовност.

Ако ганашът е стегнал добре, се отделя половината за глазура, а другата част се разбива с миксер до пухкав крем.

След като се извадят блатовете за тортата, се изчаква да изстинат напълно.

За да подредим нашата шоколадова торта, в подходяща чиния се поставя първият блат и се намазва с крема, а вторият блат се намазва с неразбития ганаш.

Украсява се торта с шоколадов ганаш и френски макарони с френски макарони и шоколадов чипс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: