Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова торта»Бадемова торта с шоколадов ганаш

Бадемова торта с шоколадов ганаш

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Бадемова торта с шоколадов ганаш
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Празнична торта с бадеми и шоколад - изкушение, което всеки заслужава да опита"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г
  • бадемово брашно - 80 г
  • какао - 40 г горчиво
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г гранулирана
  • кисело мляко - 125 г с висока масленост
  • прясно мляко - 100 мл
  • бадемов екстракт - 3 чаени лъжички
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • олио - 80 мл студено пресовано слънчогледово
  • сол - една щипка
  • За ганаша
  • тъмен шоколад - 200 г 70%
  • сметана - 200 мл прясна
  • За декорация
  • бадеми - nарязани
  • топчета от марципан
  • шоколадов чипс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадова бадемова торта е отлична за следобед с приятели заедно с добър чай или горещ шоколад.

Ако търсите вкусна идея за рождения ден, тортата с шоколад и бадем определено е за вас. И партито започва !

Пригответе тестото. В купа пресейте брашното с какаото, содата и бакпулвера.

Отделно разбийте яйцата със захарта и щипка сол с помощта на електрическа бъркалка, докато сместа стане пенлива. Винаги когато смесвате останалите продукти, изсипвайте по малко киселото мляко, прясното млякото и след това олиото; след това добавете бадемовото брашно и бадемовия екстракт.

Добавете приготвената брашнеста смес малко по малко и разбърквайте с ръчна бъркалка, докато всичко се смеси добре.

Изсипете сместа в подготвената форма и я прехвърлете в предварително загрята фурна на 180°C (статична функция) за около 40-45 минути.

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути, след това извадете тортата от формата и я оставете да се охлади върху решетката. Какаовият блат на тази торта не се разрязва. Ако искате, можете да го разрежете на две платки и да намажете с половината от шоколадовия крем.

Отдайте се на ганаша. Настържете шоколада в купа. Загрейте сметаната с маслото, нарязано на малки парченца, преди да заври, ги изсипете в нарязания шоколад; разбъркайте с ръчна бъркалка, докато се получи хомогенен крем. Оставете го да се охлади, докато стане кремообразно, но не прекалено (ако имате термометър за готвене, температурата трябва да достигне 32 ° C).

Изсипете ганаша върху вече студения италиански сладкиш, като го разпределите с шпатула, за да покриете всичко.

Украсете повърхността на тортата с филиираните бадеми, шоколадов чипс и приготвени топченца от мек марципан. Насладете се!

Съвет

Горещият ганаш не трябва да се държите в хладилника, тъй като бързо се втвърдява, така че не го приготвяйте твърде рано. След като украсите тортата с ганаш, можете да я оставите да почива в хладилника, но я извадете поне 15 минути, преди да ѝ се насладите. Ако остане, дръжте плътно затворена в хладилника за около 2 дни тази бадемова торта със шоколадов ганаш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: