Начин на приготвяне
Започваме да приготвяме тортата, като разбиваме яйцата със захарта до получаване на бял крем ( поне десет минути). След това добавяме ванилията и олиото. Разбиваме на бавна скорост и малко по малко добавяме пресятото брашно и бакпулвера. Изсипваме в тава за печене предварително намазана и набрашнена. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-40 минути.
Оставяме блата да изстине и го разрязваме на две.
За приготвянето на крема загряваме сладкарската сметана и добавяме шоколада до пълното му разтапяне. Отместваме от котлона и охлаждаме поне 10-15 минути.
През това време заливаме първия блат със сироп, след това изсипваме от шоколадовата смес (по желание можете да сложите и ядки).
Слага се другият блат, сиропира се, оставя се няколко минути и се залива обилно с шоколадовия ганаш.
Оставя се да почине поне един час и украсявате по ваша преценка.
Сервира се хубаво охладена.