Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са със стайна температура.
В дълбока купа сложете пресятото брашно, захарта, какаото, бакпулвера и содата и ги разбърках с вилица.
В друга по-малка купа разбъркайте с миксер яйцата, киселото мляко и олиото, накрая се добавя и кафето.
Така получената течна смес се добавя към сухата и разбърква до еднородна смес.
За да де изпекат три равни блата, разпределих сместа в три купички. Фурната загрях на 160 °C. Дъното на кръгла форма с падащ ринг и диаметър 25 см покрих с хартия за печене. Изсипах сместа от първата купичка, разпределих я равномерно и сложих да се пече за около 10-11 минути. Пробваме дали е изпечен с дървена клечка.
По този начин се изпичат другите два блата за тортата.
Докато изстинат, се приготвя кремът за тортата. На водна баня се разтопява шоколадът и го оставих да се охлади.
В дълбока купа се поставя мекото масло и пудрата захар и с миксер ги разбивате на крем за около минута. Добавя се крема сиренето, като се разбърква за кратко. На финал добавих на тънка струйка охладения шоколад и разбърках до усвояването му от сместа.
В подходяща чиния се сглобява тортата, като се поставя първият блат, нанася се 1/3 от крема и се заглажда добре. Покрива се с втория блат, намазва се с с крема, накрая се завършва с третия блат, който се намазах с останалия крем.
Отгоре се украсява шоколадовата торта с разбита сладка сметана, нарязания на парчета млечен шоколад и начупения на квадратчета черен шоколад.
По желание може да добавите няколко начупени печени лешника към украсата.
Хубаво е тортата с маслен крем да престои една нощ в хладилника преди да се разреже.
Весел празник с торта Разкош.