Торта Разкош

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Торта Разкош
Снимка: Мина Димитрова
2 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ако една торта изглежда на външен вид така, то тя със сигурност ще е разкош и на вкус"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 2 и ¼ ч.ч.
  • захар - 1 и ¾ ч.ч.
  • какао - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • кафе - 200 мл
  • За крема
  • краве масло - 200 г
  • пудра захар - 150 г
  • крема сирене - 400 г
  • натурален шоколад - 100 г
  • За украса
  • сметана - 100 г сладка готварска
  • черен шоколад - 100 г квадратчета
  • млечен шоколад - 50 г нарязан на едро с нож
  • лешници - печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са със стайна температура.

В дълбока купа сложете пресятото брашно, захарта, какаото, бакпулвера и содата и ги разбърках с вилица.

В друга по-малка купа разбъркайте с миксер яйцата, киселото мляко и олиото, накрая се добавя и кафето.

Така получената течна смес се добавя към сухата и разбърква до еднородна смес.

За да де изпекат три равни блата, разпределих сместа в три купички. Фурната загрях на 160 °C. Дъното на кръгла форма с падащ ринг и диаметър 25 см покрих с хартия за печене. Изсипах сместа от първата купичка, разпределих я равномерно и сложих да се пече за около 10-11 минути. Пробваме дали е изпечен с дървена клечка.

По този начин се изпичат другите два блата за тортата.

Докато изстинат, се приготвя кремът за тортата. На водна баня се разтопява шоколадът и го оставих да се охлади.

В дълбока купа се поставя мекото масло и пудрата захар и с миксер ги разбивате на крем за около минута. Добавя се крема сиренето, като се разбърква за кратко. На финал добавих на тънка струйка охладения шоколад и разбърках до усвояването му от сместа.

В подходяща чиния се сглобява тортата, като се поставя първият блат, нанася се 1/3 от крема и се заглажда добре. Покрива се с втория блат, намазва се с с крема, накрая се завършва с третия блат, който се намазах с останалия крем.

Отгоре се украсява шоколадовата торта с разбита сладка сметана, нарязания на парчета млечен шоколад и начупения на квадратчета черен шоколад.

По желание може да добавите няколко начупени печени лешника към украсата.

Хубаво е тортата с маслен крем да престои една нощ в хладилника преди да се разреже.

Весел празник с торта Разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: