Начин на приготвяне
Почистете спанака и го сложете в блендер. Добавете прясното мляко, яйцата и солта. Пасирайте.
Получената смес излейте в купа и добавете брашното, разбъркайте с помощта на миксер до еднородна смес.
Загрейте подходящ тиган за печене на палачинки. Намажете дъното на тигана с масло и изсипете един черпак от сместа. Разстелете и запечете палачинката до златисто.
Обърнете палачинката и я изпечете от другата страна. Процедирайте така до изчерпване на количеството.
За солената торта са ви необходими 6 броя спаначени палачинки.
Сварете картофите до пълна готовност, обелете ги и ги настържете на едро ренде.
Заварете леко морковите, обелете ги и ги настържете.
Сварете кокошите яйца и яйцата от пъдпъдъци.
Сложете първата палачинка в подходяща чиния. Намажете с кисело мляко. Наредете ред от луканковия салам на слайс. Сложете втора палачинка, намажете с кисело мляко и поръсете с настъргани картофи. Овкусете със сол.
Сложете пак палачинка, намажете с кисело мляко, поръсете с настъргани моркови и настъргани яйца. Работете така до изчерпване на количеството продукти.
Повърхността на палачинковата тортата намажете с кисело мляко, поръсете обилно с настърган кашкавал, а страните полепете с нарязан свеж магданоз.
Гарнирайте палачинковата торта с пъдпъдъчи яйца, маслини и роза от морков.
Солената торта Разкош със спаначени палачинки е готова.