gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Царевични питчици със сирене и шипков мармалад

Царевични питчици със сирене и шипков мармалад

Царевични питчици със сирене и шипков мармалад1 / 2
14/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Страхотни питки със сирене и мармалад - за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Активираме маята в топла вода със захарта и солата.

Пресяваме сухите съставки, добавяме яйцата, млякото и шупналата мая, след което омесваме до получаването на гладко и меко тесто и го оставяме да втасва в предварително загрята на 50 °C фурна.

Щом тестото е готово, загряваме олио в тиган и оформяме топчета.

Пържим до златисто, след което ги поставяме върху кухненската хартия, за да се отцеди мазнината.

Поднасяме питчиците със сирене и мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: