Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Царевични питчици със сирене и шипков мармалад

Царевични питчици със сирене и шипков мармалад

Царевични питчици със сирене и шипков мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Страхотни питки със сирене и мармалад - за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бяло брашно - 350 г
  • царевично брашно - 300 г
  • вода - 150 мл топла
  • захар - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • мая - 20 г
  • олио - за пържене
  • сирене - за поднасяне
  • шипков мармалад - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в топла вода със захарта и солата.

Пресяваме сухите съставки, добавяме яйцата, млякото и шупналата мая, след което омесваме до получаването на гладко и меко тесто и го оставяме да втасва в предварително загрята на 50 °C фурна.

Щом тестото е готово, загряваме олио в тиган и оформяме топчета.

Пържим до златисто, след което ги поставяме върху кухненската хартия, за да се отцеди мазнината.

Поднасяме питчиците със сирене и мармалад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: