Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена крем супа с печурки

Тиквена крем супа с печурки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5676k2k6
Тиквена крем супа с печурки
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Насладете се на тиквената крем супа с печурки"

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зеленчуков бульон
  • печурки - 400 г
  • масло - 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • джинджифил - на прах
  • моркови - 2 броя
  • готварска сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и обелете тиквата и морковите. Сложете ги в тава заедно с чесъна и ги печете за 45-50 минути на 180 градуса. Сложете бульона да заври.

В блендер сложете печените моркови, чесън и тиква, бульона и подправките.

Блендирайте до гладка смес и разредете с бульона.

Печурките овкусете със сол и черен пипер и запържете с малко краве масло на тиган.

За крутоните нарежете няколко филии хляб на кубчета и запечете във фурната до приятен загар.

Сервирайте тиквената супа в подходящи купички или чинийки, поставете част от гъбите, кубчета препечен хляб и украсете с течна сметана.

Тиквената крем супа с печурки е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: