Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Марокански питки

Марокански питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Марокански питки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Стане ли дума за вкусен хляб, кулинарията не познава граници - и този път ще отидем до Мароко за изпитана рецепта за марокански питки"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 200 мл
  • грис - 75 г
  • анасон - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 1 ч.л.
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • сусам - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, смесва се с гриса и в средата се оформя кладенче. Сипва се солта, анасоновите семена и маята. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Готовото тесто се премесва върху посипана с брашно повърхност и се разделя на две топки.

Разточват се на питки, покриват се и се изчакват да втасат. Намазват се със зехтин, надупчват се с вилица и се поръсват със сусамовите семена. Пекат се върху намазана с мазнина решетка на фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: