Марокански сладки

Марокански сладки
Снимка: Ваня Чалаканова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
16
"Не подминавайте тази рецепта! Едни от най-вкусните сладки, които някога ще опитате - Марокански сладки."

Необходими Продукти

  • бадеми - 250 г сурови
  • кафява захар - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • какао на прах - 1 с.л.
  • бакпулвер - 8 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • орехи - (по желание)
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите и захарта се смилат в чопър до праховидна смес. Смесват се с всички сухи продукти и се разбъркват добре.

Яйцата се разбиват и се прибавят към сухите продукти. Разбъркват се добре до получаване на лепкава консистенция.

Оформят се топки с големината на орех, овалват се в пудра захар и се редят на разстояние върху хартия за печене.

По средата се слага по парче орех (по желание) и се притиска леко.

Шоколадовите сладки се пекат в предварително загрята фурна на 180° за 10 минути.

Оставете да се охладят и консумирайте с удоволствие тези разкошни напукани сладки!

Добър апетит с тези уникални марокански сладки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: