Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Марокански пай Бастия

Марокански пай Бастия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Марокански пай Бастия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. цели
  • лук - 1 глава
  • канела - 1 пръчка
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • куркума - 1/4 ч.л.
  • вода - 600 мл
  • кориандър - 3 с.л.
  • магданоз - 3 с.л.
  • стафиди - 40 г
  • бадеми - 40 г бланширани
  • яйца - 4 бр.
  • кори за баница - 200 г
  • масло - 65 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера, добавете лука, канелата, джинджифила, куркумата и останалите подправки. Сипете водата и задушете за около 1 час на много бавен огън.

Отцедете пилето и го обезкостете, а бульонът кипнете и варете, докато се редуцира на 1/3 от първоначалния си обем. Прецедете бульона, прибавете подправките, стафидите и бадеми към пилето.

Прибавете 200 мл от бульона заедно с яйцата. Намазнете форма за печене с разтопеното масло. Сложете една от корите на дъното, намажете с малко масло, добавете друга кора и продължавайе така, докато изчерпате 2/3 от корите.

Отгоре изсипете пълнежа и завършете с останалите кори, които се мажат с масло между всяка една. Намажете най-отгоре с масло и изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: