Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Пържен ориз»Пържен пикантен ориз със скариди

Пържен пикантен ориз със скариди

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пържен пикантен ориз със скариди
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Чудно вкусно - ароматен ориз на тиган със скариди и пресен лук!"

Необходими Продукти

  • скариди - 200 г около
  • олио - 3 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1 с.л. нарязан 
  • пресен лук - 2 бр.
  • лимон - 1 резен на ситно + 1 резен за сервиране 
  • яйца - 1 бр.
  • соев сос - 2 - 3 с.л 
  • чили - 1/2 ч.л. или повече по избор
  • моркови - 1/2 бр.
  • захар - 1 щипка
  • оцет - 1/4 ч.л 
  • доматен сос - 3 - 4 с.л, готов
  • чесън - 2 скилидки 
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява на пара, след това отново се измива със студена вода и се отцежда добре.

В дълбок тиган се загрява олиото и се пържи наситненият чесън, чилито, наситненият лимон и се добавя черния пипер.

Прибавят се скаридите. След 1-2 минути и нарязаните на ситно лук и моркови, оцет, захар и се разбъркват.

Избутват се в единия край на тигана, а в другия се чуква яйцето, бърка се от време на време, за да стои на парченца.

Смесва се всичко и се прибавя малко от ориза, доматения сос, разбърква се.

Добавя се останалият ориз, соевият сос и магданоз.

Сервира се с резен лимон оризът на тиган.

Да ви е вкусно с този пържен пикантен ориз със скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: