Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Сочни пилешки пържоли в лек сос

Сочни пилешки пържоли в лек сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Сочни пилешки пържоли в лек сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
09/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пилешките пържоли винаги са добър вариант за вкусно ястие, с което да посрещнете гостите у дома"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г мариновани
  • пържоли - 4 бр. пилешки
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • За Бешамелa
  • прясно мляко - 500 мл
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешките пържоли с дървено чукче и ги овкусете с черен пипер, сол и специалната подправка за пилешко месо.

Наредете ги в йенска тенджера и между тях сложете нарязаните на филийки мариновани гъби.

За соса разтопете маслото, махнете съда от котлона и при непрекъснато бъркане добавете брашното.

Върнете съда на котлона и на тънка струя изсипете прясното мляко.

Овкусете сместа със сол, черен пипер и индийско орехче.

Залейте пържолите със соса Бешамел и ги сложете във фурната да се печат за около 60 минути на 200 °C.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: