Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Кето чийзкейк с еритритол

Кето чийзкейк с еритритол

Reneta PetrovaReneta Petrova
Чирак
2614693
Кето чийзкейк с еритритол
Снимка: Reneta Petrova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Вече спокойно може да преминем към кето диетата, защото знаем, че този страхотен чийзкей е позволен"

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г
  • масло - 5 с.л. разтопено кокосово / може и какаово/
  • фурми - 10 броя без костилки
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • крема сирене - 375 г или 3 опаковки
  • ванилия - 2 г и 1 ч.л.
  • еритритол - около 30 - 40 г На вкус
  • желатин - 1 опаковка
  • За сладкото
  • ягоди - 200 г (малини, боровинки)
  • еритритол - на вкус
  • желатин - 1 опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер се слагат орехите, фурмите и маслото и се мели докато стане като ситни трохи.

Притискаме ги към дъното на форма за торта покрита с лист хартия за печене.

Диаметърът на моята е 25 см, но може и по-малка. Слагаме в хладилника да постегне и през това време си правим крема.

Заквасената сметана и крема сиренето трябва да са на стайна температура. Смесваме ги с помощта на миксер и добавяме подсладителя и ванилията.

Накрая слагаме предварително разтворените във вода желатин, който затопляме непосредствено преди това. Изливаме крема върху ореховия блат и отново оставяме в хладилника.

Почистваме плодовете и пасираме. Затопляме ги на слаб огън и добавяме подсладителя и разтворения желатин. Оставяме да изстине малко и заливаме крема с получената смес.

Оставя се чийзкейкът в хладилника за около 3-4 часа, но за по-сигурно цяла вечер.

Кето чийзкейкът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: