Начин на приготвяне
В блендер се слагат орехите, фурмите и маслото и се мели докато стане като ситни трохи.
Притискаме ги към дъното на форма за торта покрита с лист хартия за печене.
Диаметърът на моята е 25 см, но може и по-малка. Слагаме в хладилника да постегне и през това време си правим крема.
Заквасената сметана и крема сиренето трябва да са на стайна температура. Смесваме ги с помощта на миксер и добавяме подсладителя и ванилията.
Накрая слагаме предварително разтворените във вода желатин, който затопляме непосредствено преди това. Изливаме крема върху ореховия блат и отново оставяме в хладилника.
Почистваме плодовете и пасираме. Затопляме ги на слаб огън и добавяме подсладителя и разтворения желатин. Оставяме да изстине малко и заливаме крема с получената смес.
Оставя се чийзкейкът в хладилника за около 3-4 часа, но за по-сигурно цяла вечер.
Кето чийзкейкът е готов.