Двуцветен чийзкейк

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
314
341
4
1k
20/02/2018
"Истинска наслада за ценители"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185 308
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се размесват с маслото и какаото. Сместа се разпределя по дъното и стените на форма.

Слага се на хладно, за да се стегне полученият блат. Двата вида сирене се разбиват заедно, прибавят се захарта и ванилията.

Слагат се едно след друго яйцата и сместа се разбива до пухкавост.

Кремът се разделя на две еднакви части. Към едната се прибавя разтопеният шоколад и се разбърква.

Блатът се маже първо с единият крем, а след това с другия. По желание може да се направят кръгови движения с шишче, за да се смесят цветовете.

Чийзкейкът се пече около 50 минути на 170 градуса.

Рейтинг

5 5
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лилия Крайчева
Това с печенето направо ме уби!Не разбрах какъв е смисъла да слагаме блата в хладилник да се стегне при положение че ще печем,50минути печене на сирене и маскарпоне -това е пълна лудост!Някой правил ли е този сладкиш ? Аз лично не бих
3
4
Мария
Мария
20.12.2016 15:57
Пекла съм с крема сирене и яйце, не виждам причина да не стане и с маскарпоне, пече се заради яйцата, макар 50 минути да е много за моята печка, но всяка е различна. А за стягането, прави се, за да не се разрони блата при мазане с крема, но, ако се прави внимателно, няма нужда от охлаждане. Не е нужно да сме толкова критични към всичко, което не сме пробвали или не отговаря конкретно нечии вкус...
7
0
Потребител#170618
Разкошно изглежда,ще го пробвам с удоволствие.
2
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 13:30
мисля, че с това определено ще изненадам довечера домашните :) изглежда невероятно- захващам се :)
2
1