Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Ронливи сладки с лешници

Ронливи сладки с лешници

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Ронливи сладки с лешници
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25
"Външният вид на тези сладки с лешници по нищо не подсказва колко лесно се приготвят. Но, да - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 120 г
  • кристална захар - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 170 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • за плънката
  • лешници - 100 г
  • захар - 100 г кристална
  • краве масло - 70 г
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното трябва да се пресее и да се смеси с краве маслото със стайна температура, но да не бъде течно.

Двете съставки се смесват с вилица а после и с ръце - да станат на трохи. В купа се смесват заквасената сметана и содата, разбъркват се хубаво, добавят се захарта, солта, а след това и размесеното брашно с краве маслото.

Всичко се омесва до меко и еластично тесто, оставя се в купа, покрита със стреч фолио в хладилник за около 15 минути.

Полученото тесто се разделя на половина. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с плънка от разтопено краве масло смесено със захарта, канелата и натрошените на дребно лешници.

След намазване на правоъгълника с плънка се навива на руло и реже на парчета с дебелина 2 см.

Сладките охлювчета се подреждат в тава, предварително застлана с хартия за печене.

При желание може допълнително да поръсите сладките с още ядки.

Сладките с ядки се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C за около 15-20 минути до златисто.

Тези ронливи сладки с лешници са идеални за всякакви поводи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: