Начин на приготвяне
Лукът и морковите се обелват, нарязват се на ситно и се слагат във вряща вода (около 2 л). Посоляват се и се оставят да къкрят. През това време оризът се почиства, измива и се добавя към врящия бульон.
В тиган с незалепващо покритие се изсипва зехтинът, оставя се да загрее. Когато това стане, добавяме предварително обелените и нарязани на малки кубченца тиквички, както и чесън (той може да е направен на паста или просто нарязан на малки парченца).
Когато тиквичките се запържат, се прибавят към останалите компоненти в тенджерата. Прибавят се и манатарките.
Докато супата от тиквички продължава да къкри, в малка касерола разбиваме жълтъка с киселото мляко и прибавяме червения пипер към тази смес.
Отдръпваме супата от котлона и започваме да темперираме - прибавяме един черпак от бульона към застройката, като непрестанно бъркаме, за да не се пресече яйцето.
След това изсипваме още няколко черпака по същия метод. Когато касеролата се напълни, изсипваме сместа от нея в тенджерата.
По желание може да се прибави и магданоз или копър, тъй като тиквичките обичат особено второто.
Може да се сервира гъста супа от тиквички със зеленчуци с крутони, напоени в зехтин и чесън.