Начин на приготвяне
Измиваме пилето, заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста, топла вода и слагаме да се вари, заедно с олио и натрошени пилешки бульони. Когато пилето е почти сварено, прибавяме почистени, измити и нарязани на ситно праз и лук.
Сипваме и белени и нарязани на кубчета моркови и картофи. Когато пилето се свари, изваждаме от супата и оставяме да се охлади. Към врящия бульон сипваме измит ориз, черен пипер на вкус .
Охладеното пиле почистваме от костите, нарязваме на парченца и връщаме във супата. Варим всички продукти до готовност. При необходимост по време на готвене доливаме топла вода. Опитваме супата за сол и посоляваме на вкус. Застройваме супата с разбити жълтък и заквасена сметана. Поднасяме супата със сок от лимон.