Начин на приготвяне
Понеже невинаги имам нужното време да оформя и направя сама топчета от кайма, често се случва да взема пакетче с готови такива!
Затова топчетата съветвам, ако ще вземете готови, да са на Сами-М топчета за супа топчета или да направите около 300 г такива от кайма (като подправки лично аз слагам кимион, сол, черен пипер).
В тенджера задушете лука за около 10 минути, а след това за още 5 мин добавете и моркова.
След това добавете водата и приготвените месни топчета и подправките.
Варете за около 15-20 минути, докато топчетата побелеят или до готовност.
Когато са готови, добавете фидето и варете още 10-ина минутки.
Специалното при застройката е начинът на приготвяне, а именно като смесите яйцето с брашното и киселото мляко.
След като се получи гладка смес, добавете с черпак, малко от бульона на супата топчета.
След това отстранете тенджерата със супа от котлона и добавете застройката на тънка струя, докато разбърквате и за завършек на гъстата супа топчета поръсете с магданоз!