Гъста супа топчета

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
97913
Гъста супа топчета
Снимка: М. Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Любимата супа топчета в по-гъст вариант - обожаваме я такава"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г или готови топчета за супа
  • вода - 2 л
  • лук - 1 глава кромид (нарязан на ситно или настърган)
  • моркови - 1 бр. (нарязан на колелца или настърган);
  • фиде - 60 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за поръсване накрая
  • За застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л. (без връх)
  • оцет - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Понеже невинаги имам нужното време да оформя и направя сама топчета от кайма, често се случва да взема пакетче с готови такива!

Затова топчетата съветвам, ако ще вземете готови, да са на Сами-М топчета за супа топчета или да направите около 300 г такива от кайма (като подправки лично аз слагам кимион, сол, черен пипер).

В тенджера задушете лука за около 10 минути, а след това за още 5 мин добавете и моркова.

След това добавете водата и приготвените месни топчета и подправките.

Варете за около 15-20 минути, докато топчетата побелеят или до готовност.

Когато са готови, добавете фидето и варете още 10-ина минутки.

Специалното при застройката е начинът на приготвяне, а именно като смесите яйцето с брашното и киселото мляко.

След като се получи гладка смес, добавете с черпак, малко от бульона на супата топчета.

След това отстранете тенджерата със супа от котлона и добавете застройката на тънка струя, докато разбърквате и за завършек на гъстата супа топчета поръсете с магданоз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: