Меден чийзкейк

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Меден чийзкейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 и 1/2 опаковка
  • бадеми - 3 с.л. счукани
  • масло - 100 г
  • сирене - 250 г Маскарпоне
  • кисело мляко - 250 г отцедено
  • мед - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • лимонов сок - от 1 лимон + 2 с.л. кора
  • портокалова кора - 2 с.л. настъргана
  • мента - млади листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме бисквитите и ги смесваме с бадемите и кравето масло. Изсипваме сместа на дъното на форма и моделираме блат.

Печем блата 10 минути на 170 градуса, след което го охлаждаме. Разбиваме сиренето, добавяме киселото мляко, меда, портокаловата кора, лимоновата кора, лимоновия сок и яйцата.

Бъркаме , докато се получи гладък крем. Изсипваме сместа върху охладения блат и печем повече от час на 160 градуса.

Щом сладкишът изстине го поставяме на хладно. Преди поднасяне го мажем с мед , наръсваме го със смлени бадеми и го украсяваме с листа от мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина
Веселина
Много е добър и чудесни продукти,хоресва ми !
26.10.2014 21:59