Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Моето сладко от бели череши

Моето сладко от бели череши

Баш МайстораБаш Майстора
Новак
2325164
Моето сладко от бели череши
Снимка: Баш Майстора
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"Няма друго като сладкото от бели череши - ароматно и с дъх на лято. Любимо ни е върху филийка с масло"

Необходими Продукти

  • бели череши - 3 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрели бели череши (може да се ползват и червени череши ) се измиват и се почистват от костилките.

Поставете ги в голям съд, поръсете отгоре им захарта.

Ред череши ред захар и ги оставете да престоят така около 10 часа.

След това сложете да ги варите на тих огън, като от време на време премахвайте образувалата се пяна с помощта на решетъчна лъжица.

Преди да стане готово сладкото от череши, добавете към него лимонената киселина.

Изчакайте да се охлади и го насипете в сухи буркани.

След това стерилизирайте сладкото от бели череши 10 минути за капачките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: