Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Боб по гръцки

Боб по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Боб по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Вкусно и лесно - наистина по гръцки"

Необходими Продукти

  • боб - 200 гр.
  • лук - 5 глави
  • олио - 100 мл.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва за 12 часа, вари се до омекване и водата от него се отделя.

Нарязаният на филийки лук се запържва до златисто в олиото и се поръсва със сол и червен пипер.

В предварително намазан с олио огнеупорен съд се редят последователно пластове боб и запържен лук.

Отгоре се поръсва още малко олио и се добавя от водата, в която е врял бобът.

Ястието се запича за около 25 минути в умерена фурна.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за боб на фурна или боб в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойка
Бойка
Нищо общо си няма тази рецепта с гръцката кухня.
06.07.2014 21:26
2