Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми със сирене

Лозови сарми със сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Лозови сарми със сирене1 / 3
19/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Това ли са вашите любими сарми или да?"

Необходими Продукти

  • лозови листа
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 150 мл
  • сирене - 150 грама
  • доматен сок - 250 мл
  • лук - 3 стръка пресен
  • копър - 1 връзка
  • моркови - 1 брой
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - на вкус
  • олио - 100 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете лозовите листа за 2 минути във вряла вода. Лукът и дръжките на копъра се нарязват, а морковът се настръгва, след което се запържват в олиото.

След като омекнат зеленчуците към тях се прибавя оризът, който също трябва малко да се запържи. Залейте с доматеният сок и 3 ч. ч. гореща вода. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица и оставете да ври на по-бавен огън.

След като оризът е почти сварен, се добавя натрошеното сирене и останалата част от копъра. Изключете котлона и оставете, докато попие цялата вода.

Завийте сармите с плънката и ги наредете в тенджера. Залейте с 4 ч. ч. вода и сложете на бавен огън, докато заври. Варете сърмите 20 минути.

Ако искате може да приготвите запръжка, като на предварително загрят котлон се слагат 50 мл олио с 1 с. л. червен пипер. Бъркайте постоянно, докато червеният пипер леко потъмнее. С получената смес залейте сармите и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка: