Начин на приготвяне
Приготвяне на блата за това уникално и шарено руло с тиквички и пресни чушки.
Ползвам тава с вътрешни размери 28 на 31 см.
Настържете тиквичките, посолете и ги оставете за около 15 минути.
Прецедете тиквичките през тензух или цедка.
Нарежете чушките на ситно. За целта ползвах ръчния чопър. След това изцедих и чушките през тензух. Получих 160 °C изцедени чушки.
Смесете тиквичките с чушките, яйцата и чедъра.
Настържете чесъна. Объркайте всичко.
Сложете хартия за печене в тавата, в която ще печете. Изсипете сместа и изравнете.
Пече се на 200 °C 30 минути. Наглеждайте! Моята фурна е газова и пече различно.
Извадете рулото и го оставете да изстине. Аз го обръщам с долната част нагоре, защото тя винаги ми е по-опечена и не искам да се вижда.
Приготвяне на плънката:
Всички съставки се обърква и се намазва блатът от тиквички. След това внимателно с помощта на хартията навивате рулото. Приберете го в хладилника!
На снимката не е цялото руло от тиквички! Отрязах част от него, защото не се хващаше в чинията.
Източник:Вкусни рецепти с Валерия