Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Шарено пандишпаново руло

Шарено пандишпаново руло

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Шарено пандишпаново руло
Снимка: Дони Ники
1 / 4
31/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
29 мин.
Порции
5
"Лесно за приготвяне шарено руло с чуден вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • За плънка
  • маскарпоне - 500 г
  • боровинково сладко - 380 г (едно бурканче)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват с миксера до пухкав сняг за 3 минути.

Жълтъците със захарта се разбиват до побеляване, това отнема около 5 минути.

Двете смеси се смесват постепенно и внимателно, като се разбъркват с шпатула или бъркалка, с движение от горе надолу.

Какаото се разтваря с прясното мляко и към него се добавят 5 с.л от бялата смес. Разбърква се до хомогенна смес, която се пресипва в еднократен пош.

В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, се правят точки от кафявата смес, а върху тях внимателно се изсипва бялата смес. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 13-14 минути.

Още горещ блатът се навива на руло и се оставя за няколко минути, за да се охлади.

Намазва се с приготвена смес от маскарпонето и боровинковото сладко.

Отново се навива на сладко руло и се оставя за няколко часа в хладилника.

Шареното пандишпаново руло е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: