Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват с миксера до пухкав сняг за 3 минути.
Жълтъците със захарта се разбиват до побеляване, това отнема около 5 минути.
Двете смеси се смесват постепенно и внимателно, като се разбъркват с шпатула или бъркалка, с движение от горе надолу.
Какаото се разтваря с прясното мляко и към него се добавят 5 с.л от бялата смес. Разбърква се до хомогенна смес, която се пресипва в еднократен пош.
В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, се правят точки от кафявата смес, а върху тях внимателно се изсипва бялата смес. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за 13-14 минути.
Още горещ блатът се навива на руло и се оставя за няколко минути, за да се охлади.
Намазва се с приготвена смес от маскарпонето и боровинковото сладко.
Отново се навива на сладко руло и се оставя за няколко часа в хладилника.
Шареното пандишпаново руло е готово.