Начин на приготвяне
Лешниците се смилат. Към тях се добавят брашното, какаото, захарта, солта и нарязаното на кубченца масло. Сместа се намачква с ръце до образуването на маслени трохи.
Отваряема форма с размер 26 см се постила с хартия за печене. В нея се разпределя маслената смес, като се издига и около борда.
Поставя се в хладилник.
Заквасената сметана се смесва със захарта, яйцата, крема сиренето и течната сметана. Разбърква се и се добавя сухият пудинг.
Разделя се на две равни части. Към едната се добавя ванилията, а към другата какаото.
Върху основата на чийзкейка първо се поставя кафявата смес и върху нея се разпределя бялата.
Отгоре се подреждат черешите.
Чийзкейкът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 минути. След като изтекат минутите фурната се изключва, вратата се отваря и сладкиша се оставя още 20 минути във фурната.
Изстива на стайна температура и след това се поставя в хладилника за няколко часа.
По желание чийзкейкът може да се украси. Всички продукти за украсата се смесват и разбиват с миксер.
Полученият крем се поставя в пош със звездовиден накрайник и се шприцоват розички.
Печеният чийзкейк с череши е готов.
Коментари