Варен яйчен крем

Варен яйчен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Порции
4
"Универсален яйчен крем, с който може да приготвите и вкусна бисквитена тортичка"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се слага млякото със захарта (като се оставя една чашка от млякото) да заври на котлона.

В купа се разбиват яйцата, добавя се брашното и се разбърква добре, разрежда се с млякото.

Като се разтвори захарта, се сипва яйчената смес и се бърка да се смесят добре съставките.

Оставя се на котлона да се сгъсти като се бърка постоянно да не загори. Когато е готов кремът се сипва в купички и се оставя да изстине.

С този яйчен крем може да се направи и бисквитена торта.

Вареният яйчен крем е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: