Начин на приготвяне
Лукът, морковът и чесънът се нарязват на дребно и задушават в малко зехтин.
След като омекнат, към тях се прибавят нарязаните на дребно гъби Портобело.
Задушават се за кратко, след което в тенджерата се налива около два литра и половина топла вода.
Прибавят се сол на вкус и нарязаните на малки парчета картофи.
Когато картофите се сварят, се налива готварската сметана и прибавя топеното сирене.
Ароматната супа от гъби се разбърква и се вари, докато се разтвори топеното сирене.
Готовата супа се сервира с нарязан на дребно магданоз.
Ще ви е наистина вкусно с тази гъбена супа с гъби Портобело.
С гъби Портобело можете да си приготвите и страхотен гъбен сос за пържоли или даже лазаня с гъби.
Коментари