Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Портобело с праз и пуешко

Портобело с праз и пуешко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Портобело с праз и пуешко
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
14/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Гъбките с праз и пуешко са едно страхотно предястие, с което да изненадате петъчно вашите гости"

Необходими Продукти

  • гъби портобело - 500 грама
  • пуешка кайма - 400 г
  • праз - 2 бр.
  • олио
  • подправка за бифтеки - 1 с.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • пресен кашкавал - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.

Нареждат се в тава, прибавя се малко вода и се пекат 20 мин. на 180 градуса на вентилатор.

Празът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно и се запържва леко в олио. Прибавя се каймата, разбърква се много добре.

Каймата се запържва за 10 мин., след което се прибавят подправката за бифтеки и соевият сос.

Разбърква се, като каймата се запържва да степен на готовност, след което се сваля от котлона.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно. Прибавя се към каймата.

Гъбите се изцеждат от водата, която са пуснали в капачетата при печенето.

Гъбите се напълват с каймата и се запичат 10 мин. на 180 градуса на вентилатор.

Кашкавалът се настъргва на ситно и се слага върху пълнените гъби.

Пече се 10 мин. на 170 градуса на вентилатор.

Портобело с праз и пуешко е много вкусно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: